Bed / bank / luie bank

img_2135

Aanvankelijk was het mijn plan om een soort bedstee te maken, iets waarin mijn bed gewoon alleen mijn bed zou zijn.

Er zijn veel tiny house bouwers die allerlei hele slimme ruimte besparende dingen hebben bedacht waarbij het bed kan worden opgeklapt, of getransformeerd, waardoor die ruimte overdag een andere functie kan krijgen (bank, tafel, enz). Dat is niks voor mij. Ik hou er niet van om eerst van alles te moeten verbouwen voordat ik naar bed kan, of voordat ’s ochtends aan mijn ontbijt kan gaan zitten. Daarom had ik een vast bed gepland met daarnaast voldoende ruimte voor een tafel met twee stoelen. Totdat ik me realiseerde dat het heel eenvoudig was om iets te maken waarbij ik het bed toch ook als bank zou kunnen gebruiken, zonder veel gedoe. En vooral ook zonder noodzaak om te verbouwen, ik kan het bed ook gewoon overdag bed laten en een stoel pakken om aan tafel te gaan zitten.

Wat ik gedaan heb is het volgende: Ik heb het bed 45cm hoog gemaakt, dit is dezelfde hoogte als een stoel. Onder het bed is nog voldoende ruimte voor grote lades waarin ik kleding en andere spullen kan opbergen. Aan het hoofdeind van het bed heb ik een schot gemaakt, dit schot is verplaatsbaar. Ik kan het schot op nog twee andere plaatsen bevestigen, op de ene plek heb ik dan een bank waaraan ik aan tafel kan zitten, en op de andere plek heb ik een luie bank.

img_2139

Het bed zelf, of eigenlijk hetgeen waar ik op slaap, is trouwens niet meer dan een futon. Een futon is veel minder zacht dan een matras, maar ik vind het prima, tijdens vakanties vind ik een kampeermatje ook goed genoeg. En het heeft als voordeel dat het makkelijk op te rollen is, wat handig is als ik de bank gebruik om aan tafel te zitten.

Ik ben wel in mijn nopjes met de extra mogelijkheden die ik hiermee in mijn huisje heb gecreëerd. Het is een goed voorbeeld van voortschrijdend inzicht tijdens het bouwen.

img_2134

Een gedachte over “Bed / bank / luie bank

  1. muis 30 december 2016 / 14:47

    Wat een handige en nette oplossing!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s